Liburnija će u budućnosti, ali ne tako dalekoj, imati električne autobuse. Na prezentaciji koja je danas održana na Liburnijinom parkiralištu predstavljen je e-bus proizvođača BYD, kojega u Hrvatskoj i Sloveniji zastupa splitska tvrtka Aquaput. Riječ je o ekonomičnim autobusima koji ne ispuštaju štetne tvari u okoliš, a struja kojom bi se pogonili mogla bi se dobivati iz solarnih kolektora koji bi mogli biti postavljeni i na nekim autobusnim stanicama.

- Nažalost, mi još nemamo ovakvih autobusa u floti, do sada su nam bili nedostižni cijenom, ali to se mijenja jer Europska unija planira izdvajanje velikih sredstava za snižavanje razine CO2 u okolišu. Prvi sljedeći natječaj koji Liburnija bude raspisivala bit će za nabavku autobusa na električni pogon, najavio je direktor Liburnije Edvin Šimunov.

Liburnija je zahvaljujući europskim sredstvima modernizirala vozni park sa 47 novih autobusa. Iako ih pogone moderni dizelski motori s do sada najnižom emisijom štetnih tvari i najnižom potrošnjom, to se u gradskoj vožnji i dalje penje na tridesetak litara na 100 kilometara. Uvođenjem novih autobusa štitio bi se okoliš, ali dugoročno i smanjili troškovi gradske vožnje.

- Ovaj autobus proizvodi se u Mađarskoj, u njemu je 60 posto dijelova iz Europske unije, a u budućnosti bi ih moglo biti i iz Hrvatske. Najprodavaniji je električni autobus u svijetu i na cestama je već 45.000 komada. Izuzetan je po svojim karakteristikama i najbolji po cijeni, rekao je predstavnik zastupnika Zvonimir Antunović.

Cijena nije fiksna, ovisi o snazi baterije i konfiguraciji tla po kojoj se slaže. Viša je od cijena konvencionalnih autobusa, ali ne tolika da bi bila nedohvatljiva uz pomoć fondova Europske unije. Najzanimljiviji dio odnosi se na punjenje, koje bi se moglo provoditi i na samim stajalištima.

- Nismo slučajno krenuli s tri grada u Dalmaciji, jer su filozofije sunca i baterije povezane. Solarne elektrane mogu biti na prvoj ili zadnjoj stanici, u kraćem vremenu baterija se može napuniti toliko da autobus može dalje prometovati, a veća punionica može se postaviti na prostoru Liburnije, rekao je Antunović.

Kaže i kako servisna mreža nije velika kao za obične automobile, a nije ni potrebna jer ovi autobusi nemaju motor, getribu, ulje, puno dijelova bez kojih je klasični automobil nezamisliv. Najvažniji dio je naravno baterija, kojoj je predviđeni životni vijek oko 17 godina.

Liburniju će na nabavku ovakvih autobusa primorati i nova zakonska regulativa prema kojoj od 1. kolovoza 2021. godine svi javni naručitelji po javnoj nabavi moraju naručiti najmanje 20 posto čistih vozila. Uvođenjem e-buseva dodatno će se poništiti štetne emisije plinova za čovjeka i okoliš sukladno europskom zelenom planu.