Novi vlasnik Maraske, bosansko- hercegovački poduzetnik Svjetlan Stanić, predstavio se danas zadarskoj javnosti i hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću. Predsjednik Vlade obišao je zajedno sa svojim ministrima i drugim uzvanicima pogon u Gaženici te se uvjerio u potencijale koja ova zadarska tvrtka ima, iako u prethodnim godinama nisu najsretnije realizirani.

Domaćini su Plenkovića upoznali s pogonom alkoholnih pića, u čijim se velikim bačvama pohranjuje ekstrakt maraške i oraha, koji se tamo prema tajnoj recepturi pretvara u poznate proizvode. Osim Maraschinom u Maraski se hvale i činjenicom da su jedna od rijetkih firmu koja orahovaču proizvodi na stari način, od ploda zelenog oraha.

- Zadovoljan sam što vidim da se višestoljetna tradicija očuvala i što će se proizvodnja odvijati u budućnosti. Vjerujem da će se proizvodnjom ključnih brendova ovi tradicionalni proizvodi pozicionirati na domaćem i inozemnim tržištima, rekao je Plenković.

Posebni gost novog vlasnika bio je Dragan Čović, bosanskohercegovački političar i nekadašnji hrvatski član Predsjedništva BiH.