Košarkaši Zadra pobijedili su sinoć u Poreču u pripremnoj utakmici Adria Oil Škrljevo rezultatom 73:64. Iako je Zadar bio favorit, prvo poluvrijeme je bilo dosta izjednačeno, a "zeleni" su vodili u dva navrata po osam poena. Na odmor se otišlo s rezultatom 28:28.

Zadar se odvojio od Škrljeva u trećoj četvrtini na 10 razlike te do kraja zadržao vodstvo. Zanimljivo je spomenuti da je debitirao Kevon Harris, koji je postigao 13 poena, što je dosta obećavajuće s obzirom na to da je tek počeo trenirati s momčadi.

- Izuzetno dobra i kvalitetna prijateljska utakmica. Igrali su skoro cijelu utakmicu s pet malih, što je za naš tim izuzetno dobar trening. Pokušali smo se adaptirati i da naši visoki igrači čuvaju njihove niske igrače, što će nam trebati jer u današnjom košarci dosta ekipa igra s pet "malih". Obrana je bila jako dobra, a napad moramo dosta popraviti. Sinoć smo imali jako težak trening, dosta su nam teške noge, pa smo promašili dosta otvorenih šuteva, rekao je nakon utakmice trener Zadra Ivan Perinčić.

Najavio je kako će se raditi na skok igri i uigravanju Harrisa i Lukovića, koji bi kao stranci morali biti nositelji kvalitete u momčadi.

Zadar - Adria Oil Škrljevo 73:64
(18:18, 10:10, 28:18, 17:22)
Zadar: Mavra 5, Brala 4, Harris 13, Carter 13, Junaković 1, Vuković 8, Drežnjak 7, Luković 5, Bursać 8, Jordano 9, Buljan, Paponja. Trener: Ivan Perinčić.
Adria Oil Škrljevo: Adway 6, Rajković, Jelenković 16, Hartman 5, Barnjak 17, Rajčić 2, Bešić 2, Stojanović 7, Kostić, Vrgoč 4. Trener: Damir Rajković.