Iz gradske uprave Grada Benkovca najavili su radionice glazbene produkcije koje se odvijaju se u sklopu europskog projekta Art(ve)šeraj. Namijenjene su osobama od 15 do 25 godina koje sviraju i produciraju glazbu te koje uz vodstvo mentora žele razviti svoj osobni i prepoznatljiv glazbeni stil.

Radionica se odvija online na aplikaciji ZOOM te će krenuti 13. rujna u 19:00 sati. Odvijat će se ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom sve do kraja listopada, a svaka će radionica trajati dva sata. 

- Radit ćemo na svim formama i oblicima, pokrit ćemo mnogo tema: naučit ćeš što je to DAW i kako ga koristiti, govorit ćemo o efektima i pluginsima, samplingu, autorskim pravima i još o mnogo toga. Na radionicama ćeš se upoznati sa svim fazama glazbene produkcije te ćeš, nakon što se teorijski i praktično potkuješ, raditi na razvoju vlastitog djela. Nakon što svoj rad usavršiš na individualnim konzultacijama s mentorom, postavit ćeš ga na digitalnu platformu gdje će posjetitelji lajkati radove koji im se najviše sviđaju. One polaznike koji budu imali najviše lajkova upoznajemo s hrvatskim producentima, stoji u najavi.

Voditelj radionice je mladi hrvatski glazbeni producent Lovro Baletić, a radionica je za polaznike potpuno besplatna jer su sva financijska sredstva osigurana iz europskih fondova. Vrijednost radionice po osobi je 2.500,00 kuna.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti preko Google obrasca.