U subotu, 28. kolovoza 2021. godine u Parku prirode Vransko jezero obilježit će se Međunarodna noć šišmiša edukativnim programom za djecu.

Djelatnice stručne službe Parka osmislile su edukativni program čiji je cilj upoznati djecu s tajanstvenim životom čudesnih letećih sisavaca. U sklopu programa održat će se kratko predavanje o šišmišima, radionice za djecu i potraga za šišmišima uz pomoć ultrazvučnog detektora. Program će trajati od 17:30 do 20:00 sati.

Za sve sudionike radionice organizirana je besplatna vožnja električnim vlakićem na relaciji Pakoštane - info centar Crkvine - Pakoštane. Električni vlakić polazi iz Pakoštana (iza zgrade Općine) u 17:20 sati, a povratak je oko 20:00 sati s Info centra Crkvine.

S obzirom da je broj sudionika na radionici ograničen, kao i kapacitet mjesta u električnom vlaku, poželjna je prethodna najava na broj telefona Ustanove Parka prirode Vransko jezero: +38523383181 uz rok prijave do petka, 27. kolovoza do 14 sati ili na e-mail: [email protected] do subote, 28. kolovoza do 10 sati. Prijave se primaju do popunjenja mjesta!

Edukativne radionice su besplatne, a u sklopu prostora gdje se održava radionica, nalazi se adrenalinski park. Za one koji žele iskušati spretnost na dvije staze u adrenalinskom parku napominjemo da je radno vrijeme adrenalinskog parka od 10 do 20 sati, a ulaznice za adrenalinski park prodaju se po cijeni od 60 kuna po osobi.