Opća bolnica, najveći zadarski radni kolektiv s oko 1.400 zaposlenih, jučer je objavila dva natječaja za ukupno 61 radno mjesto.

U protekle dvije i pol godine 63 osobe sporazumno su dale otkaz u Bolnici koja više nije poželjno mjesto rada s jedne strane, a na drugoj je velika potražnja ne samo za liječnicima, već i za medicinskim sestrama. Glavna sestra bolnice, ujedno pomoćnica ravnatelja Darija Katuša, izbjegla je upravo na ovu temu očitovati se na novinarski upit kojeg smo tri puta ažurirali.

Naravno da je situaciju pogoršala korona zbog koje je u proteklih godinu i pol dana bilo puno reorganizacije medicinskog osoblja.

I sada se u Bolnici traži čak 18 medicinskih sestra i tehničara za stalno, a te dvije na određeno, kao i osam prvostupnika sestrinstva za stalno, a pet na određeno. Istovremeno je poništen natječaj od prošlog mjeseca kada Bolnica nije uspjela popuniti četiri radna mjesta prvostupnika sestrinstva na određeno. Za stalno se traži i prvostupnik primaljstva te primalja - asistentica, a na određeno popuna dva mjesta za asistenticu babice.

Oglašena je potražnja i za tri prvostupnika radiološke tehnologije kao i za prvostupnik/ica medicinsko-laboratorijske dijagnostike na neodređeno.

Otvorena su dva radna mjesta i za farmaceutske tehničare. Bolnica planira pomoć na određeno i zapošljavanjem četvero pomoćnih radnika u zdravstvu - njegovatelja.

Kako na tržištu teško da ima spremnih i slobodnih profila za ova radna mjesta, u Ravnateljstvu Bolnice pribjegli su i pripravništvu. Ono se nudi na godinu dana za dvije medicinske sestre/tehničara, za prvostupnik/icu sestrinstva, za primalju asistentice, za prvostupnik/ica primaljstva, zatim za mjesto prvostupnik/ica medicinske radiologije te prvostupnika radiološke tehnologije. U natječaju za pripravništvo su i dva mjesta za prvostupnika/icu medicinsko-laboratorijske dijagnostike te po jedno za zdravstveno-laboratorijskog tehničara/ku i farmaceutskog tehničara.

Natječaj je otvoren i za doktor medicine za potrebe Odjela za transfuzijsku medicinu.
U Bolnici standardno traže i osobe za radna mjesta kuhara i spremačice.