Na Aktualnom satu današnje sjednice Gradskog vijeća SDP-ova vijećnica Irena Dragić zatražila je gradonačelnika Branka Dukića da podnese ostavku na mjestu predsjednika Lige protiv raka Zadar.

- Svjesno ste u kampanji obmanjivali i lagali bolesne ljude, doveli ste premijera da im laže u lice i davali lažna obećanja kako linearni akcelerator stiže do kraja godine. Nažalost, ljudi su vam povjerovali. "Linearni akcelerator neće doći do kraja ove godine", ispalili ste odmah nakon kampanje i mrtvi-hladni rekli da će doći 2024. godine i to "ako". Najmanje što se od vas sada očekuje je da podnesete ostavku na čelu Lige protiv raka, rekla je Dragić ističući kako je od njega kao doktora očekivala da će učiniti sve kako bi olakšao onkološkim pacijentima.

Dukić je u odgovoru ironično rekao kako je i SDP zaslužan za nabavu uređaja jer je izjava bivše županijske vijećnice SDP-a Radoslave Gregov, koja se zapitala treba li zadarskoj bolnici uopće linearni akcelerator, pokrenulo veliku kampanju za nabavu tog uređaja za zračenje.

- To je mimo svake politike, nešto što vrijedi i ostat će za budućnost. Što se tiče ostavke, nemam ja tu nikakve dvojbe. Imamo članstvo i izbore i uvijek treba staviti čovjeka koji može potegnuti dalje. Ja sam već 10 godina tu i uvijek sam upregnut. Nije ni to lako, dođe do zamora. Slobodno se kandidirajte i preuzmite, ja ću se maknuti, odgovorio joj je Dukić.

Dragić mu je replicirala kako ne može vjerovati da su to odgovori jednog gradonačelnika.

- Mogli ste reći kako ćete učiniti sve da nabavite akcelerator, a ne lagati i obmanjivati javnost, rekla je Dragić.

Dukić joj je odgovorio kako Zadar nije bio na karti strategije za borbu protiv raka do 2030. godine.

- Umjesto tri, sada će stići četiri akceleratora, od toga jedan u Zadar, istaknuo je Dukić.