Zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić ispisao je dekrete o premještaju svećenika po Zadarskoj nadbiskupiji. Iako je u većini biskupija u Hrvatskoj odluka o razrješenju i imenovanju svećenika javna, a bila je i za vrijeme prethodnog nadbiskupa u Zadru, od dolaska mons. Puljića takva praksa je ukinuta. Ona se formalno naknadno objavljuje u Vjesniku Zadarske nadbiskupije, koji u načelu nije niti dostupan javnosti.

Dovršetkom zgrade Katoličke osnovne škole Ivo Mašina na Bokanjcu njezin ravnatelj Roland Jelić preuzet će ovu župu od Srećka Petrova, koji je upućen u Petrčane. Jelić do sada nije imao svoju stalnu župu, već je obavljao dvije ravnateljske dužnosti - škole i sjemeništa. S obzirom na odgovoran posao ravnatelja sjemeništa, ovu bi dužnost od njega mogao preuzeti Ante Sorić, koji je već ravnatelj Klasične gimnazije.

S jedne od najznačajnijih župa u Zadru - Gospe Maslinske na Belafuži - nakon sedam godina odlazi don Dario Tičić. On će, baš kao njegov prethodnik don Ivica Mustać, preuzeti župu sv. Stošije u Biogradu. Don Ivan Jordan već ranije je iz Biograda otišao za župnika hrvatske zajednice u Los Angelesu, a privremeni upravitelj do dolaska don Darija Tičića je Ante Dražina. I župni vikar s Belafuže Marko Dokoza razriješen je dužnosti, ali ostaje na svojim župama Ugljan/Lukoran. Župu Gospe Maslinske preuzima mladi svećenik iz Crnog Zvonimir Mikulić.

Za sada je poznato i kako će Mario Sikirić s Bilog briga otići u Ražanac, Elvis Ražov u Crno a Filip Kucelin u Preko i Sutomišćicu. Fra Žarko Relota s župe sv. Petra na Ploči odlazi u župu Alojzija Stepinca na Bilom brigu, dok na Stanove (Kraljica Mira) dolazi Marinko Jelečević. Zvonimir Ćorić vraća se iz Los Angelesa i odlazi na Ploču.

Boris Pedić s otoka odlazi u Goricu/Raštane, a dosadašnji župnik u ovim mjestima Tomislav Končurat odlazi u Starigrad. Jedna od najosjetljvijih pozicija je župa Sali/Žman/Luka, s koje je na odmor poslan kontroverzni svećenik Tomislav Vlahović. Za sada nije pronađeno trajno rješenje te župu nedjeljom opslužuje svećenik iz Nadbiskupije.

Inače, ovo bi mogli biti posljednji dekreti koje mons. Puljić potpisuje kao zadarski nadbiskup, budući da u ožujku sljedeće godine puni 75 godina, što je dob kojom se odlazi u biskupsku mirovinu. Znajući za praksu pape Franje, koji u biskupije unaprijed upućuje koadjutore koji će naslijediti aktualne "pastire", uskoro bismo trebali saznati i ime novog nadbiskupa.

Promjene u župama
Belafuža - Zvonimir Mikulić
Bokanjac - Roland Jelić
Bili brig - fra Žarko Relota
Ploča - Zvonimir Ćorić
Stanovi - Marinko Jelečević
Petrčane - Srećko Petrov
Crno - Elvis Ražov
Biograd (Sv. Stošija) - Dario Tičić
Preko/Sutomišićica - Filip Kucelin
Ražanac - Mario Sikirić
Gorica/Raštane - Boris Pedić
Starigrad/Paklenica - Tomislav Končurat