Mještani Silbe obratili su se Gradu Zadru s peticijom kojom traže da se postojeća pijaca ne premješta na novu lokaciju. Tvrde kako je negodovanje mještana bilo prisutno od same pojave ideje, ali ih se ignoriralo zbog, kako kažu, privatnih osoba povezanih s Mjesnim odborom.

- Poštovani mještani i mještanke otoka Silbe i svi njeni gosti! Odlukom Grada Zadra prije tridesetak godina dobili smo mjesto za tržnicu, u trokutu s južne strane crkve. Mjesto je to koje je uglavnom odgovaralo svima, barem velikoj većini nas. Do sada. Nerazumnom odlukom mjesnog odbora, zbog osobnih interesa, štand sa hladnjačom premješten je ispred pekare. Molim Vas da potpišete peticiju da nam se štandovi s voćem i povrćem vrate na staro mjesto gdje i pripadaju, stoji u peticiji koju je potpisalo preko 300 mještana.

- Peticija se potpisivala tri dana te smatramo da je sakupljeno dovoljno potpisa da potakne Vaše djelovanje te da se situacija odvije u korist mještana. Zahvaljujemo se unaprijed na zamijećivanju potreba malog čovjeka, poručuju Silbenjani.