Krajem kolovoza očekuje se raspisivanje natječaja za izvođača radova u sklopu dugoočekivanog projekta izgradnje poduzetničke zone Crno - faza I.

- Građevinska dozvola je postala pravomoćna. Do danas smo radili na izmjeni lokacijske dozvole i parcelizacije katastarskih čestica, što je utjecalo na dinamiku provedbe projekta. Unatrag 10 dana Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje dostavili smo kompletnu dokumentaciju za nabavu izvođenja radova i stručni nadzor. U narednih mjesec dana očekujemo povratne informacije i već sad možemo predvidjeti neke rokove, istaknuo je v.d. pročelnik Upravnog odjela za EU fondove Ante Ćurković koji stoga očekuje kako će početak 2022. godine označiti početak radova.

Radovi uključuju izgradnju infrastrukture, odnosno ceste, struju, vodu, kanalizaciju, javnu rasvjetu i DTK mrežu, za što je gradski odjel osigurao preko 35 milijuna kuna iz ITU mehanizma.

- Aktivirat ćemo preko 25 hektara korisne površine za potencijalne investitore i poduzetnike, poručio je Ćurković.

Pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap najavio je kako će u 2022. godini početi i radovi na pristupnoj cesti za zonu Crno.