"Queenvention 2021. - Three + One", jedina domaća Queen konvencija posvećena stvaralaštvu grupe The Queen, ove se godine odvija od 11. do 15. kolovoza, a bit će spoj glazbenog dijela, gastro festivala i kulturnih događanja koji će ovaj festival učiniti jedinstvenim u Europi.

Stoga nam je čast najaviti pravu festivalsku poslasticu - "W8 Freddie`s Food Festival" odnosno gastro festival.

Pomno izabrana jela i pića bit će identična onima koje je Freddie Mercury posluživao na svojim zabavama, odnosno u sklopu turneja ili okupljanja.

Recepte u kojima je uživao Freddie Mercury otkrio je gost prvog izdanja Vaicanto festivala, Peter Freestone - jedan od najbližih suradnika i njegov osobni asistent.

Kao i na pozornici, i u kuhinji je bio ekstravagantan; kada je gastronomija u pitanju bio je svestran, volio je probavati hranu iz cijelog svijeta, a onda bi asistenta tražio da mu je pokuša pripremiti kući. Tako je i nastala kuharica "Freddie Mercury`s Royal Recipes" u kojoj je objedinjen veliki broj poznatih jela raznih svjetskih kuhinja pripremljenih po posebnim recepturama, baš kako je volio Freddie.

A upravo u činjenici da je uživao u hrani iz cijelog svijeta, rodila se zamisao o organiziranju posebnog dijela gastro festivala. Riječ je o pop up kutku simboličnog naziva "If Freddie had tried...". Ideja je gastronomsko povezivanje jela i pića iz kuharice sa namirnicama i začinima specifičnim za naš kraj i zemlju.

Jedinstvena je ovo prilika da se sa domaćim namirnicama pripremaju jela koja povezuju našu gastro ponudu sa menijem veličanstvene glazbene ikone. Mogućnosti su ogromne jer je Freddijev meni obilovao jelima od janjetine, piletine i povrća.

Sam koncept festivala "W8 Freddie`s Food Festival" (naziv nije nimalo slučajan - W8 je oznaka ulice u kojoj se nalazi Freddiejeva kuća u Garden Lodgeu) zamišljen je kao višednevno događanje koje će uz gastro ponudu pratiti i prigodni zabavni program, nastupi DJ-a i bendova, gostovanja poznatih chefova, predstavnika komora i ugostiteljskih udruga kao i ostalih zanimljivih osoba iz gastro svijeta.