Nakon povlačenje crte, oni koji su imali najviše novaca i evidentno su najviše  trošili u kampanji za lokalne izbore, završili su u minusu.

Pozicijski HDZ s koalicijskim partnerima u Gradu Zadru i Županiji imanju manjak izborne promocije koji iznosi nešto više od 600 tisuća kuna.

Najveći minus od 235 tisuća kuna ostvaren je za listu Gradskog vijeća Zadra, dok je za kampanju Branka Dukića manjak prihoda od 137 tisuća kuna. Istodobno je za Dukića skupljen najveći iznos donacija od 351 tisuću kuna, a među donatorima sa sto tisuća kuna, najvelikodušniji je bio Radion iz Benkovca u vlasništvu Zadranina Hrvoja Petričića. Prvu donaciju za Dukića uplatio je Boris Longin na iznos od 20 tisuća kuna, a posljednju od dvije tisuće kuna dala je pročelnica Dina Bušića

Većina pročelnika uobičajeno daju  pod svojim imenom prilog kampanji. Najizdašniji s 10 tisuća kuna bio je Tomislav Korona.

Svoje priloge je dao i predsjednik GO HDZ-a Šime Erlić koji nam je rekao kako će se manjak za listu uglavnom pokriti iz blagajne HDZ-a. Na račun osvojenih vijećničkih mandata, oni će dobiti 44 tisuća kuna (četiri tisuće kuna po mandatu vijećnika). Iz Gradskog proračuna za novi mandat gradonačelnik, HDZ- u po zakonu pripada 72 tisuće kuna, dok će se ostatak minusa također pokriti stranačkim novcima, navodi Erlić.

Na to se u startu  računalo, kazao nam je Ante Župana, koji je vodio kampanju za župana Božidara Longina. Stranačkim i novcima koji će se dobiti iz Županijskog proračuna na temelju osvojenih mandata, pokrit će se minus od 110 638 kuna za kampanju liste HDZ-a i partnera za županijsku skupštinu. Za promidžbu župana Božidara Longina ostao je minus od 125 767 kuna.

On je za kampanju imao 412 tisuća kuna. Prema završnom financijskom izvještaju, objavljenom na stranici Državnog izbornog povjerenstva, 105 tisuća kuna je vlastitog novca, 77 tisuća je iz stranačke blagajne dok se od donacija prikupilo 251 tisuća kuna.

Najveći donator Božidara Longina s 50 tisuća kuna je Stanić grupa iz Splita dok je Radion priložio 20 tisuća kuna. Među donatorima je s iznosom od pet tisuće kuna i državni tajnik Josip Bilaver, pojedini pročelnici te neki ravnatelji županijskih ustanova kao što su Renata Peroš, Katarina Colić, Stijepan Gverić i Mate Kutleša.