Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Zadra Ante Babić imenovao je novog voditelja operativne skupine Civilne zaštite, nakon što je Mate Lukić podnio ostavku na tu funkciju kada je otkriveno kako ga je policija zatekla u kršenju epidemioloških mjera, povezujući ga s privatnom zabavom u zatvorenom prostoru ugostiteljskog objekta "Amnezija", što on negira.

Od Babića doznajemo kako je njegova zamjena Šime Radošević, inače komunalni redar koji je od samih početaka epidemije koronavirusa pripadnik te postrojbe. S obzirom na to da je Lukić demobiliziran, načelnika gradskog stožera pitali smo hoće li mobilizirati novog pripadnika / pripadnike koji za kontrolu poštivanja epidemioloških ograničenja dobivaju mjesečnu naknadu u iznosu od 1500 kuna.

- Vidjet ćemo, ovisno o sezoni. Trenutno imamo 11 pripadnika koji to mogu iskontrolirati. Rade svaki dan bez pauze, rekao nam je Babić. 

Babić je jedan od šestorice HDZ-ovaca koji su uz Lukića (koalicijski partner HSP) zaradili policijsko upozorenje zbog proslave rezultata drugog kruga izbora u Medulićevoj ulici. Ranije je za naš portal rekao kako mu nije nikakav problem podnijeti ostavku, a nakon razgovora s također prijavljenim gradonačelnikom Brankom Dukićem, danas nam je potvrdio kako je pala sljedeća odluka - ostaje na toj funkciji.