Na oglas za prodaju zemljišta nekadašnje pršutane u Šopotu po cijeni od 1,5 milijun kuna nitko se nije javio, pa je na Trgovačkom sudu u Zadru oglašena nova prodaja, sada po cijeni od svega milijun kuna. Kad se kaže "svega", onda treba znati da se radi o zemljištu površine 26.402 metara četvornih, pa bi onaj tko plati traženih 1.050.000 kuna isto dobio po 40 kuna, odnosno oko 5 eura po metru četvornom.

- U stečajnom postupku nad uvodno označenim stečajnim dužnikom, po prijedlogu stečajnog upravitelja i odluci Skupštine vjerovnika, već je oglašavana prodaja nekretnine , međutim, ista niti nakon dosadašnjih prodaja nije unovčena. S obzirom da se predmetna nekretnina do sada nije uspjela prodati, to je stečajni upravitelj predložio sudu da se oglasi nova, šesta, prodaja predmetne nekretnine i to usmenom javnom dražbom i to da se kao početna vrijednost za nadmetanje odredi iznos od 1.050.000,00 kn, navodi se u prijedlogu stečajnog upravitelja Ante Poljaka.

Kada su 2015. krenuli pokušaji prodaje ovog zemljišta kako bi se namirili vjerovnici Regionalne veletržnice Benkovac, postavljena je cijena od 381.000 eura, ili 14 eura po metru četvornom. Pokazalo se da je ta procjena bila barem triput veća od tržišne vrijednosti, jer pršutana i nakon šest godina traži svog kupca.

Regionalna veletržnica Benkovac bila je jedna od veletržnica iz nacionalnog Projekta izgradnje mreže veletržnica kojeg je pokrenula Vlada RH u suradnji s Organizacijom ujedinjenih naroda za poljoprivredu i prehranu (FAO) i Europskom bankom za obnovu i razvitak (EBRD). Dioničko društvo osnovano je 1998. godine, a nakon pripojenja Agroprodukta d. d. 2003. godine formirana je Regionalna veletržnica Benkovac d. d. Već 2004. godine imala je blokiran račun te je dugovala plaće svojim zaposlenicima.