Na rolalištu/klizalištu u Sportskom centru Višnjik, koji je bio i organizator uz potporu Grada Zadra i Turisthotela d.d., održan je 1. međunarodni turnir u inline hokeju. Trijumfirala je češka momčad Hradec koja je u finalu nadmašila slovenski Red Stars 2:1.

Na turniru je sudjelovalo osam momčadi, a poslije utakmica odigranih po skupinama, te polufinalnih utakmica, za treće mjesto Karlovac je pobijedio International 4:3. U već spomenutom finalu, nakon veoma atraktivne igre, Česi su u zanimljivoj igri bili bolji od Slovenaca.

Za najboljega igrača na turniru proglašen je Rok Tičar (Red Stars), a najbolji vratar bio je Michal Matik (Hradec). Njih dvojica inače su zapaženi hokejaški profesionalci, a osim njih na turniru su nastupili i poznati hokejaši Robert Sabolić iza kojega je iskustvo šest godina igranja u ruskoj HKL, dvaput na olimpijadi, kao i Rok Tičar, pa Gašpar Krošelj, također olimpijac, zatim Filip Kucak koji je bio u sastavu češke reprezentacije kao svjetskoga viceprvaka do 18 godina, David Bernard, jedan od najboljih hokejaša iz češke Extra lige, itd.

U Zadru je na poziv organizatora boravio i Martin Mecera, dopredsjednik Svjetske koturaljkaške organizacije. Izrazio je zadovoljstvo organizacijom i kvalitetom zadarskoga turnira koji je pridonio popularizaciji inline hokeja, te je snažno podupro ideju da turnir postane tradicionalan i da svake godine na Višnjiku u spektakularnim utakmicama okuplja niz hrvatskih i inozemnih momčadi s brojnim vrhunskim igračima hokeja na ledu kojima je inline hokej dobrodošla ljetna aktivnost.

- Prvi međunarodni turnir u inline hokeju kao događaj na svoj je način pridonio i sportskom turizmu jer je u Zadru nekoliko dana boravilo 120 igrača i drugih osoba, veoma izdašnih gostiju, od kojih je jedan dio odmah i rezervirao smještaj za svoje obitelji tijekom lipnja, srpnja i kolovoza 2021., izvijestili su iz SC-a.

Kako je bilo na završnici, pogledajte u galeriji.