Atletičari AK Alojzije Stepinac osvojili su 14 odličja na Prvenstvu Dalmacije za starije uzraste održanom u nedjelju u Splitu.

Mlađi Junior Branimir Nakićen još je jednom potvrdio sjajnu formu osvajanjem zlatnih odličja u utrkama na 100 i 200 metara. Dva zlata osvojio je i senior Jure Bilaver koji je slavio u utrkama na 800 i 1500 metara. Mlađi kadet Božidar Perinović osvojio je tri odličja. U utrci na 200 metara bio je zlatni, na 60 metara srebrni, a u bacanju vortexa brončani.

U istoj kategoriji Dorijan Jurešić je bio brončani na 60 i na 300 metara. Reza Javidi je pobijedio u seniorskoj utrci na 200 metara te u bacanju diska, dok je na 110 metara s preponama je bio drugi. Roko Prusac je osvojio srebro u utrci na 1500  metara i broncu u bacanju koplja. Nadomak medalje bila je Ariana Tabak u bacanju vortexa za mlađe kadetkinje (4.  mjesto). Odmah iza njene plasirala se Buga Marfat. Hana Marcelić u istom je uzrastu bila četvrta u utrci na 300 metara, Laura Barančić peta na 200 metara s preponama, dok je Nika Henjak zauzela šesto mjesto u utrci kadetkinja na 300 metara.

Sljedeće natjecanje na kojem će nastupiti atletičari AK Alojzije Stepinac je Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadetkinje i mlađe kadete te kadetkinje i kadete koje će se održati u Čakovcu 19. i 20. lipnja.