U Zadru je održano kvalifikacijsko natjecanje Erste Plave lige 2021. Na Višnjiku je trčalo, skakalo i bacalo 345 učenica i učenika 3. do 6. razreda osnovnih škola iz cijele županije.

Po dvoje najboljih u svakoj disciplini - trčanju na 60, 300 i 600 metara, skoku u dalj te bacanju kugle i vortexa - izborilo je nastup u finalu koje će se održati u Zagrebu, sklopu Memorijala Borisa Hanžekovića.

Male atletičarke i atletičare pozdravila je i ambasadorica Erste Plave lige Blanka Vlašić.

- Želim vam reći da ste na pravom mjestu jer uvijek kada ste na atletici ste na pravom mjestu. Kojim god sportom ćete se ubuduće baviti, što god da ćete u životu raditi, uvijek ćete se sjećati ovog natjecanja i svojih početaka. Znam to jako dobro jer ih se i ja sjećam. Bavljenje bilo kojim sportom ili rekreacijom bitno će utjecati na vaše zdravlje, ali i na mnoge druge vaše životne odluke. Tolika je važnost sporta u našim životima, rekla je Blanka.

Osim što je uz medalje podijelila brojne autograme i selfije, Blanka se rado odazvala i pozivu organizatora da se okuša u bacanju kugle i vortexa. A, koliko je bila zadovoljna rezultatima na Višnjiku, Blanka je pokazala i svojim pobjedničkim plesom po kojem je poznata u cijelom svijetu.

Erste Plava liga 2021 nastavljaju se kvalifikacijskim natjecanjima u Kninu i Makarskoj.