Zadarski SDP ne pristaje na razgovore s HDZ-om oko formiranja Gradskog vijeća, kazao je to predsjednik Daniel Radeta, podsjetivši kako u posljednjih 30 godina vladajući nikada nisu poslušali glas a ni prijedloge oporbe, pa zašto bi i sada. Radeta dodaje kako HDZ ima svoju koaliciju pa neka s njima pregovara.

- Vidim da se piše i da su se „unervozili" politički faktori u Zadru, ali svima mora biti jasno da oni građani koji su izašli na izbore, rekli su da žele promjene.

Koalicija Srcem za Zadar ima svoje uvjete i podržat će onoga tko na njih pristane u izboru za predsjednika Gradskog vijeća. To je transparentan proračun, uvođenje građanskog odgoja u osnovne škole, izrada novog Prostornog plana Grada Zadra te rješavanje parkirališta u gradu, naveo je Radeta.

Ne sjećamo se da itko od kandidata u kampanji isticao ova "četiri asa" promijenjene gradske politike. Osobito uvođenje građanskog odgoja osnovcima koji je nužan kako bi buduće generacije razumjele što znači participativna demokracija. Idealno tipski model kojeg je u postizbornom razgovoru promovirao Božidar Kalmeta, kazavši kako je participativna demokracija u programu Branka Dukića, ali ta najava novog modela upravljanja, prema njegovim riječima, nije izazvala dovoljno interesa.

Da, Dukić je pred Plenkovićem istaknuo "kako ćemo se morati učiti novoj demokraciji".