Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije, Službe kriminalističke policije, u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom proveli su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim Zadraninom, kojeg se sumnjiči za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

- Sumnjiči ga se da kao osnivač i odgovorna osoba trgovačkog društva sa zadarskog područja u periodu od siječnja do prosinca 2018. godine u nakani pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe a na štetu društva, protivno obvezi vođenja poslova društva pozornošću urednog i savjesnog gospodarstvenika, novac iz gotovinskog poslovanja društva u iznosu od preko 113.000,00 kuna nije polagao na račun društva već ga je zadržao za sebe što je dovelo do blokade računa društva, a kasnije i otvaranja stečajnog postupka i likvidacije društva, izvijestili su iz PU zadarske.

Protiv 36-godišnjaka se nadležnom županijskom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Kako doznajemo, riječ je o vlasniku jednog ugostiteljskog objekta (restorana) u Zadru.