Lučka uprava Zadar (LUZ)objavila je odluku o dobitnicima koncesije za postavljanje štanda za prodaju brodskih izleta na Liburnskoj obali od 1. lipnja do 30. rujna ove godine.

Na natječaju, objavljenom u ožujku, ponuđeno je 10 lokacija, ali je ponuda bilo znatno manje negoli na prvom natječaju LUZ-a iz 2019. godine.

Lučkoj upravi sada je pristiglo sedam valjanih ponuda, odnosno obrta i firmi koji su se natjecali za pojedine lokacije. Uglavnom su sa zadarskog područja, osim jedne iz Vela luke. Na prošlom natječaju bilo je 18 ponuda, a dodijeljeno je 8 lokacija.

Najveću ponudu je 2019. kao i ove godine dao je vlasnik prvog broda do mosta - Leut. Prije dvije godine, ona je iznosila 81 tisuću, a ove godine 94 tisuće kuna.

I druga ponuda po veličini, znatno je veća od one od prije dvije godine kada je 41 tisuću kuna ponudila Brodooprema. Ove godine Jelka Toursa sa sjedištem u Tisnom, a adresom na Pašmanu, ponudila je 60 tisuća kuna. Međutim, za treću lokaciju prihvaćena je ponuda od svega 8 000 kuna.

Ovo su i ostali dobitnici koncesije za lokacije površine tri metra četvorna, a za
koje je početna cijena po metru četvornom za 7 lokacija bila pet tisuća kuna. Za mjesta do mosta, početna cijena je iznosila 8 tisuća te 12 tisuća kuna. Za najskuplju, ali najpristupačniju aplicirao je Leut.