Na inicijativu Strukovne skupine obiteljskog smještaja HGK - ŽK Zadar, čiji je predsjednik Klaudio Grdović ujedno i član Vijeća TZG Zadra, zadarska Turistička zajednica pripremila je opsežan projekt promocije privatnih iznajmljivača koji djeluju unutar područja koje pokrivaju granice grada, a koji su objedinjeni kroz aplikaciju Zadar Travel. Za tu aplikaciju je TZ grada Zadra još 2015. godine dobila nagradu na Danima turizma za inovaciju godine, a u međuvremenu je sustav dodatno poboljšan i obogaćen novim sadržajima.

Informacije o sustavu mogu se pronaći na mrežnoj stranici www.app.zadar.travel. Riječ je o brzoj i sigurnoj online platformi za rezervaciju putem koje gosti lako pronalaze trenutno dostupan privatni smještaj u gradu Zadru, mjestima Petrčane i Kožino te na otocima zadarskog arhipelaga Istu, Velom i Malom Ižu, Molatu, Olibu, Premudi i Ravi. Kontakt između gosta i domaćina vrši se telefonskim pozivom neposredno iz aplikacije ili mailom bez troškova, posrednika ili provizije.

Dva su važna koraka koja trebate ispuniti kako biste osigurali da se i Vaš objekt besplatno promovira u nadolazećoj sezoni:

S obzirom da je i ove godine pitanje sigurnosti i zdravlja naših sugrađana i gostiju postalo praktički najvažnije te od presudnog značenja za uspjeh sezone, Ministarstvo turizma i sporta je pokrenulo projekt Safe stay in Croatia. Ovim su sigurnosnim projektom osmišljeni protokoli poslovanja i postupanja s korisnicima u svim turističkim i s turizmom povezanim djelatnostima, pa tako naravno i s malim iznajmljivačima.

O čemu je riječ? Nakon izvršene prijave na mrežnoj stranici, iznajmljivači s područja grada Zadra mogu jedinstvenu oznaku (naljepnicu) Safe stay in Croatia za svoj objekt besplatno preuzeti u centralnom zadarskom Turističko informativnom centru (TIC) na adresi Jurja Barakovića 5 u Zadru (broj telefona +385 23 316 166) te u područnim uredima u Diklu na adresi Krešimirova obala 47 (broj telefona +385 23 332 456), na Puntamici na adresi A. G. Matoša 36 (broj telefona +385 23 335 735), u Kožinu na adresi Put Zgona 5 (broj telefona +385 23 283 249) i u Petrčanima na adresi Ulica V 7 (broj telefona +385 23 364 745).

Pozivamo iznajmljivače iz Zadra da prijave svoj objekt ili objekte u projekt Safe stay in Croatia te da potom ažuriraju podatke, ili ukoliko to još nisu, da se uključe u besplatni booking sustav i mobilnu aplikaciju Zadar Travel na ovoj poveznici.

Početkom lipnja TZG Zadra će realizirati snažnu online kampanju na ključnim tržištima za Zadar u Poljskoj, Češkoj, Mađarskoj i Hrvatskoj, s naglaskom na promociju sustava Zadar Travel i smještajne jedinice unutar sustava koje imaju oznaku Safe stay in Croatia. Na ovaj način će svaki takav objekt dobiti na vidljivosti, pouzdanosti i osjećaju sigurnosti kod potencijalnih gostiju koji ovog ljeta namjeravaju posjetiti naš Zadar.