Obrađeni su svi glasovi na području Grada Zadra u prvom izbornom krugu. Branko Dukić dobio je 9.683 glasa (38,47 posto), a Marko Vučetić 6.624 glasa (26,32 posto), te će u drugom krugu o pobjedniku odlučivati glasači Enija Meštrovića, koji je dobio 5.913 glasova.

HDZ je dobio najviše vijećnika u budućem sazivu Gradskog vijeća, ali daleko manje nego je očekivao - tek 11. SDP-ova koalicija daje 8 vijećnika, lista Enija Meštrovića 7, a kao posljednji ulazi Damir Biloglav iz Domovinskog pokreta. O većini u vijeću tako će odlučivati Meštrovićevi vijećnici.

Božidar Longin morat će također u drugi krug, a nakon 94 posto prebrojanih glasova jasno je da će mu protivnik biti Ivica Žuvela, koji za oko 1.000 glasova vodi ispred Zlatka Marasovića.

 

RANIJE

U 22 sata prebrojeno je 75 posto glasačkih listića. Sve je izvjesnije da će Božidar Longin morati u drugi krug, jer trenutačno ima 44,85 posto glasova. Drugi je i dalje Ivica Žuvela, koji u ovom trenutku ima 6.870 glasova naspram 6.659 Zlatka Marasovića. U Županijskoj skupštini lista HDZ, HSP, SU i Reformisti ima oko 46,5 posto glasova, što bi trebalo jamčiti natpolovičnu većinu vijećnika.

U utrci za gradonačelnika Zadra nakon 70,4 posto glasova i dalje vodi Branko Dukić sa 39,36 posto, a Marko Vučetić ima oko 500 glasova prednosti pred Enijem Meštrovićem (26 naspram 22 posto). Drugi je krug ovdje siguran, a u njemu će vrlo vjerojatno biti Sukić i Vučetić.

U Gradskom vijeću bit će neizvjesno jer HDZ savim izvjesno neće imati natpolovičnu većinu, SDP i Meštrović imat će podjednako vijećnika a Domovinski pokret najvjerojatnije jednog.

Velika se bitka trebala voditi u Benkovcu, ali nakon 30 posto prebrojanih glasova HDZ-ovi Tomislav Bulić vodi s nešto preko 50 posto osvojenih, dok najbliži pratitelj Frane Tokić ima 25 posto glasova.