Simply the Best, tako su učenici Pomorske škole pozdravili svog ravnatelja, kada je dobivao Grb Grada Zadra.

Nažalost, veliko srce i još veći um Svetka Perkovića danas su zauvijek stali. Ta prokleta bolest u svom drugom napadu odnijela ga je u 62. godini u kojoj se Svetko donedavno davao svojoj obitelji, posebno unucima, svojoj školi, učenicima, prijateljima i svima koji su ga istinski poznavali i voljeli.

Svetko Perković je bio istaknuti Zadranin, čovjek inženjerske struke koji se uvažavao, intelektualac u punom smislu te riječi, osoba cijenjena u europskim krugovima edukacije pomoraca. Uz sve to i još i više, Svetko je bio nevjerojatno društveno biće, osoba koja se voljela družiti, pričati, zabavljati, plesati i ako mu dođe nasred ulice. Čak i u trenucima kada je tijelo slabilo, imao je još malo snage za svoju duhovitost.

S njim i uz njega širila se energija kakva se kod rijetko koga mogla vidjeti i osjetiti. Uz sve to, bio je i ostao roker. Tu strast i habitus dijelio je u svirci sa svojim učenicima i unucima. Bio je vjean coca-cola generaciji.

Znanje, iskustvo, ideje i vizije Svetka Perkovića ostavile su dubok trag u Pomorskoj školi koja je za njegovih dugih mandata postala perjanica ne samo u Hrvatskoj. Bio je autoritet, pedagog i menadžer škole u kojoj je imao generacije obožavatelja. Da, trebao je s još jednim mandatom otići u mirovinu - onakvu kakvu zaslužuju ljudi takvog kalibra.

Tužni i očajni zbog gubitka jedne tako neponovljive osobe, možemo se samo tješiti što smo u nekim trenucima bili u njegovoj blizini i poznavali ga toliko da će zauvijek ostati, Svetko, fališ nam!

Velika i iskrena sućut obitelji Perković!