Stanar Ulice Julija Klovića, koji od gradske uprave traži ugradnju dva stupa javna rasvjete još od kolovoza, napokon je došao do nadležnog pročelnika za komunalne poslove Robertina Dujele.

On je svoj odgovor poslao i na adresu našeg portala, uz pravo i pravo na informaciju kojeg bi građani morali imati prema standardu transparentnosti EU.
Na kraju je Zadranin Mario Mičić, umjesto prebacivanja nadležnosti s jednog na drugi odjel, povratnu informaciju dobio samo nakon što je spočitao da „izbori idu".

"Još uvijek čekam očitovanje gospodina Dujele za propuste na saniranju ceste i gospodina Kneževića za uličnu rasvjetu u ulici Julija klovića u Zadru.

Istina, dio ulice je zakrpan i rupa na samom uglu ulice je sanirana, no to je učinjeno na isti način kao i do sada, "drži vodu dok majstori odu"
Dakle bačen je asfalt bez tampona i samo je pitanje dana kada će ulegnuti ispod razine ceste, kao i ostatak ulice, gdje se fušarilo", napisao je Mičić.

Dujelin odgovor prenosimo u cijelosti:.

"Provjerit ćemo način na koji je , nakon upućenog prigovora izvođač prekopa ERICSSON sanirao isti. Ukoliko nije odrađeno po pravilima struke, sanirat će ga grad Zadar uz aktivaciju bianco zadužnicu investitoru koja je predana kao jamstvo.

Unatrag 4-5 godina pokušali smo podignuti javnu rasvjetu u dijelu ulice koji je neosvijetljen no naišli smo na negodovanje stanara upravo iz razloga neriješenih imovinsko pravnih odnosa. Stoga je Povjerenstvo za evidentiranje komunalne infrastrukture predložilo a gradsko vijeće donijelo odluku o proglašenju nerazvrstane ceste temeljem koje će grad Zadar postati zk vlasnik čestice javnog dobra. Upravo to je preduvjet otvaranju mogućnosti da se ili progušćivanjem putem komunalnog odjela ili izgradnjom putem graditeljstva u cijelosti riješi problem javne rasvjete i trenutno neprihvatljivo stanje na lokaciji, otkriva Dujela  u emialu koji je proslijeđen na adresu našeg portala.

Podsjećamo i kako su stanari Ulice J. Kolovića i 2015. godine negodovali zbog komunalnih problema.