Nesuđeni kandidat za gradonačelnika i predsjednik stranke "Za Zadar!" Denis Bruketa obratio se medijima nakon odbijanja njegove kandidature zbog nedovoljnog broja potpisa. U rješenju o odbijanju prigovora, koje je potpisao predsjednik Izbornog povjerenstva Željko Đerđ, navodi se kako je utvrđeno valjanih 1.168 potpisa i nevaljan 151 potpis. Od tih 151 potpisa birača utvrdeno je da 47 upisanih birača nema prebivalište na području Grada Zadra, da je 41 birač upisan dva puta u popis, da 13 potpisnika ne postoje u registru, 20 potpisnika nema potpune podatke, za 26 potpisnika se nije mogao utvrditi identitet, a 4 unosa sustav Apis nije mogao evidentirati zbog manjka podataka u njima.

- Kako smo sve predali kasno navečer zadnji dan, tek oko 21 sat, jer i taj sam dan radio poslijepodne, više nije bilo vremena za nadopunu i popravak. Na koncu nam je nedostajalo samo 17 ispravnih potpisa, a najgora stvar je što smo mi te potpise imali, samo nisu mi bili doneseni na vrijeme, a sam, osobno, zadnja dva dana nisam stigao obići sve one koji su te potpise prikupljali i u kojih su se oni nalazili.

Potrebno je znati da sam bio jedini kandidat koji je sve vrijeme radio i u ambulanti, gdje mi inače sada u ovoj situaciji i cijepimo protiv SARS CoV-2 virusa i gdje kao rijetko koja ordinacija u gradu pravimo brze dijagnostičke antigenske testove. Uz sav uobičajeni svakodnevni posao dijagnosticiranja, liječenja i rješavanja svih mogućih bolesti i bolesnih stanja, previjanja, apliciranja injekcija, javljanja na telefon jedan, telefon drugi, odgovaranja na poruke s vibera, E-mail, whats app-a, mesengera, elektronskog slanja uputnica i recepata, tiskanja nalaza, vađenja krvi, educiram i jednog mladog kolegu i jedini sam bio kandidat koji je istodobno skupljao potpise, koordinirao, upravljao, analizirao i sistematizirao, pisao objave za Facebook, objave za medije itd., naravno uz vrijednu i neizostavnu ali još uvijek za ovako obiman posao nedostatnu pomoć našega tima, no to ćemo svakako popraviti.

U životu će mi, dok živim i radim, uvijek važnije biti spasiti život, utješiti i pomoći, pružiti ohrabrenje svakome kome ta pomoć i utjeha treba i tko je zatraži, važnije od bilo kojih i bilo kakvih administrativnih i operativnih poslova vezanih uz bilo što, pa makar se to odnosilo i na ovako silno važne stvari kakva je bila ova obveza osiguranja i potvrđivanja službene kandidature za gradonačelničkog kandidata najljepšega grada na svijetu, Grada Zadra!, ističe Bruketa.

Poručuje kako će za četiri godine odraditi stvar kvalitetnije.

- Tada ću taman biti u mirovini da mi nitko više ne može reći da što liječnici rade u politici i da su školovani da liječe, pa neka liječe. Sada nam je jako važno da nekoliko naših članova uđe u Gradsko vijeće i postanu Gradski vijećnici na listi stranke Za Zadar! listi koja je predana i koja je prihvaćena. Obećavam da ćemo u svim eventualnim koalicijskim dogovorima i razgovorima pokušati ostvariti točke i ideje iz svog Programa, a osobito one o besplatnom parkiranju za građane Grada Zadra, uključujući i besplatno parkiranje za pacijente, bolesnike i njihovu pratnju ispred Poliklinike OB Zadar, besplatna 2 ili 3 kubna metra vode po domaćinstvu, da ćemo, ovisno o broju izabranih naših članova u Gradskome vijeću pokušati ustrojiti i novi gradski Upravni odjel za razgovore, dogovore, mirenje, pomirenje i pravnu pomoć građanima, da ćemo inzistirati na vođenju brige i skrbi za najpotrebitije među nama, poručuje Bruketa.

U povodu uspješnog procesa i registriranja stranke za izbore Bruketa će u svojoj ordinaciji (Trg Gospe Loretske 5) u subotu od 9 do 13 sati besplatno mjeriti šećer i tlak sugrađanima te davati savjete vezano uz tegobe koje imaju.