Na Trgu hrvatske mladeži, u Benkovcu održana je info radionica projekta SuDjeluj - poticanje socijalne inkluzije kroz sport za osobe starije od 54 godine. Cilj radionice je bio upoznati ciljnu skupinu projekta o radionicama/treninzima koje će se održavati tijekom trajanja projekta.

Radionice obuhvaćaju besplatne treninge prilagođene dobnoj skupini a svim polaznicima osigurana je oprema za sportske aktivnosti (trake za rastezanje, pilates lopte, čičak traka uteg, prostirka, majica, ruksak, boca za vodu, ručnik). Sudionici radionica mogu biti isključivo osobe s prebivalištem u gradu Benkovcu. Stoga, ako ste s područja Benkovca, pripadate ciljnoj skupini, želite se pokrenuti i aktivirati, željni ste druženja i dobre zabave, odazovite se pozivu na radionice. Na treninge se možete prijaviti putem e-mail adrese [email protected] ili na broj mobitela 099 880 3479.

U sklopu projekta dodatno je uređeno i opremljeno vanjsko vježbalište na Trgu hrvatske mladeži u vlasništvu grada Benkovca, za aktivno i slobodno korištenje lokalnoj zajednici kojim se promovira i potiče aktivan život dostupan uvijek i svima za različitu starosnu dob. Igralište je odmah zaživjelo uz mnogobrojnu djecu koja su se aktivno priključila vježbanju i igri.

Nositelj projekta: Društvo sportske rekreacije „Talent", a partneri projekta su Hrvački klub Zadar i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA. Vrijednost projekta je 1.499.900,00 a njegovo trajanje je 24 mjeseca.