Predsjednik Mjesnog odbora Bokanjac i poznati zadarski performer, Enio Meštrović, u ulozi Ričarda prvi je gradskom izbornom povjerenstvu predao listu s potpisima podrške u utrci za gradonačelnika Zadra!

Uz svog čovjeka od povjerenja, Dragana (Marin Pijaca), skuterom je uletio ispred zgrade zadarskog suda. Donio je i poklone, jedine morske plodove koje jede - sol.

- Samo nemojte spremati na buzaru jer nije jestivo. Ako vas je sram uzeti mito, ja ću okrenuti glavu, rekao je prisutnim novinarima.

Oni su ga pitali zbog čega na listi piše Enio Meštrović, a ne Ričard.

- Imam njegovu osobnu iskaznicu i otisak prsta, ali to je sve što želim od njega sačuvati u svom životu. On je dva puta probao i nije uspio. Dokazao je da je nesposoban i osramotio me u društvu. Da nije mene, danas ne bi imao za kruh. Ričard ide do kraja, da-da... Na listi za Županijsku skupštinu je ta budala od Enija, a ja idem za gradonačelnika. S Draganom uzimam ovaj grad. Sljedeće četiri godine radimo samo za narod. Normalno, prvo za nas, a onda za narod. Narod će imati puno više nego što je dosad imao, a nema šanse da i mi nemamo isto, poručio je Ričard.

Ako osvoji lokalne izbore, djelovat će i izvan okvira gradske vlasti!

- Mijenjamo i ove zakone. Kad dođemo na vlast, pobjeđivat će onaj kod kojeg ima više jesti i piti. Za ovu papirologiju treba zaposliti 200 ljudi, a kad te ljude prebacimo u ekvivalent od para, možemo žderati i lokati dva mjeseca.

Ne boji se kako će lista biti odbačena zbog nevaljanih potpisa.

- Slušajte, ima tu i pijanih brojeva, zgužvanih listova, "maća" od janjetine. Mi smo računali da 20 % potpisa nije u redu, pa smo uzeli 25-30 % odozgo. Ako nas vrate, onda stvarno netko radi protiv nas jer znaju da smo veliki igrači ove godine. Došao i taj tren, da baš ništa ne radim, samo žderem i ločem, sretan je Ričard.

Zgrada zadarskog suda nije mu strana.

- Bio sam tu jedno 3, 4, 5 pa i šest puta, kad god me pijanog na motoru uhvatilo. Uvijek ovdje sutradan objašnjavam da nisam htio, da se dogodilo, da sam žurio, rekao je novinarima.

Dok je čekao u redu, Ričard je izazivao pozornost djelatnika suda koji su kroz prozore gledali njegov performans.

- Kad ja budem gradonačelnik, slobodno bacite maske za lice! Od 16. svibnja primate plaću i ne radite ništa, uputio im je predizborno obećanje, dodajući kako će ga, kad osvoji lokalne izbore, na ulazu u sud čekati nešto kratko, a potom i hladno i vruće.

Listu je nazvao narodnim poslanjem.

- Ovo su narodni ljudi koji žderu i loču. Ima i onih koji rade, uzeli smo neki prosjek, da mi što manje radimo, a zajedno uživamo, poručio je Ričard u svom duhovitom stilu.