U crkvi sv. Kate vjernički puk Vukšića proslavio je u nedjelju, 25. travnja blagdan sv. Marka. Svečanu misu predvodio je župnik fra Božo Mandarić.

- Sv. Marko slušao je ono što je sv. Petar tumačio i pripovijedao. Sve je čuo iz prve ruke, budući da je sv. Petar bio među prvim učenicima koje je Isus pozvao. Prema izvješćima možemo reći da je sv. Marko pisao svoje Evanđelje u Rimu, najvjerojatnije poslije mučeničke smrti sv. Petra i Pavla oko 64. godine. Stoga se s pravom misli da je Markovo Evanđelje najstarije od svih evanđelja. Tražimo od Gospodina da nas sačuva od oluje, da blagoslovi naš rad na našim njivama i poljima. Blagoslov polja nije samo onaj koji smo iznijeli vani, nego blagoslov ide s nama, u našem srcu i duši. Neka nas blagoslovi sv. Marko i da mi sami blagoslivljamo jedni druge, rekao je fra Božo Mandarić.

Euharistijsko slavlje uljepšao je mješoviti crkveni zbor sa svojim čuvenim starodrevnim pučkim pjevanjem "vukšićke mise". Na povijesnom brdu Gradina nalazio se stari grad Vukšić. U blizini starog grada opstojala je neka crkvica i kapela. Mještani misle da je bila posvećena na čast sv. Marka. Do takvog zaključka dolaze na temelju donedavnog održavanja procesije i blagoslova polja na blagdan sv. Marka. Procesija je polazila iz župne crkve sv. Mihovila i išla kroz polje sa stajalištima do starog grada na Gradini. Proslava blagdana sv. Marka održava se tradicionalno do danas, ali s procesijom, misom i blagoslovom polja u crkvi sv Kate.

Poznata muška pjevačka skupina Vukšićki bećari ispred crkve sv. Kate zapjevali su pjesmu: "Oj Gradino strano vrhovita, po tobom je crkva glasovita; Crkva nosi svoje lipo ime, sv. Kate ponosim se s time".

Vukšićki bećari predivno su uredili su okoliš crkve sv.Kate i dva parkirališta.

Nakom misnog slavlja fra Božo je ispred crkve obavio tradicionalni obred blagoslova polja i čestitao svima koji nose ime Marko sretan imendan.