Kontroverzni zadarski poduzetnik Reno Sinovčić ima nuspojave od cjepiva protiv Covida-19! Barem tako tvrdi u novom opravdanju za izostanak s ročišta u slučaju privatne tužbe Antuna Novoselovića, koji je još prije sedam godina protiv Sinovčića pokrenuo spor jer ga je bivši vlasnik televizije Vox i tjednika Zadarski regional javno prozivao za silovanje samohrane majke.

Jutros oko 8:30 sati Sinovčić je nazvao suca Antu Bačića navodeći kako se zbog jučerašnjeg cijepljenja jutros probudio s nuspojavama - "oteknućem mjesta gdje se cijepio i osjetnom boli u toj ruci, kao i s otokom očnih kapaka". Sudac mu je odgovorio kako to treba dokazati valjanom liječničkom dokumentacijom, što je ovaj obećao dostaviti u kratkom roku.

Podsjetimo, zadarski sud njegovu je priču o silovanju već ocijenio klevetom, no nakon dvije godine Županijski sud u Šibeniku je zbog viška u izreci ukinuo tu prvostupanjsku presudu. Tužiteljstvo takvu odluku ocjenjuje kao presedan u hrvatskom pravosuđu, a opravdanja Sinovčića kao otezanje postupka koji se bliži zastari.

Naime, Sinovčić je ranije učestalo izbjegao ročišta, a kada je konačno iznio svoju obranu, u kontradiktornom iskazu je rekao kako Novoselovića nikad nije optužio za silovanje, ali i da silovanje može biti i poljubac i ugriz. Na prvom ročištu u ponovljenom postupku ponovno je izjavio kako će uzeti branitelja, što je i ranije najavljivao pa nije učinio.

Hoće li ovaj put ispuniti najavu i potkrijepiti današnje opravdanje za izostanak s ročišta, znat će se 13. svibnja, za kada je odgođena rasprava.