Dom zdravlja Zadar poništio je još jedan natječaj za radno mjesto specijalista pedijatrije na neodređeno vrijeme u Zadru. Natječaj je objavljen u ožujku, ali kako se u zadanom roku nitko nije javio, ravnateljica dr. Renata Bek ga je poništila.

- U mreži pedijatrijskih timova, koja se određuje temeljem broja stanovnika, za područje Zadrske županije određeno je 14 pedijatara, od čega 10 za područje Grada Zadra. Unatoč tome što sva mjesta nisu popunjena, ne možemo reći da je sustav preopterećen jer se kod dr. Damira Letinića, kojega smo angažirali na pola radnog vremena, nije upisalo dovoljno djece čak ni za tu satnicu. Mi ćemo svejedeno i dalje povremeno tražiti nove pedijatre i raspisivati natječaje, kaže ravnateljica Bek.

Prošle godine, nakon odlaska dr. Stanke Trošelj Kujundžić, postojala je bojazan da djeca koja su kod nje bila uspisana neće imati primjerenu zdravstvenu skrb. Liječnici su tvrdili da je stanje u kojemu imaju po 1.300 pacijenata umjesto propisanih 950 neodrživo, jer po danu znaju imati i po 100 pregleda. Unatoč tome, iz Doma zdravlja su tvrdili da je sve pod kontrolom, a da će situacija biti još i bolja kada se vrate liječnice na specijalizaciji.

- Pedijatrica koja bi trebala završiti specijalizaciju do kraja ove godine trebala bi preuzeti pacijente dr. Letinića, kako ne bi morala krenuti od nule. U 2023. godini vraćaju nam se još dvije liječnice, kaže dr. Bek.