Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u sklopu provedbe projekta AdriaClim implementira pilot aktivnost na Sveučilišnom poljoprivrednom dobru "Baštica". 

Aktivnost uključuje postavljanje inovativnog rješenja za sakupljanje vode iz vlage u zraku AQUAWEB. Riječ je o inovativnom biomimikrijskom rješenju koje skuplja vlagu iz zraka u spremnik, voda se zatim dalje distribuira sustavom navodnjavanja „kap na kap". Svrha postave ovog sustava je prikaz inovativnog modela navodnjavanja poljoprivrednih površina s ciljem smanjenja potrošnje vode.

Povodom Dana Planeta Zemlje, u četvrtak 22. travnja s početkom u 10 sati radove će obići i predstavnici Sveučilišta u Zadru te izaslanstvo Zadarske županije predvođeno županom Božidarom Longinom.

Projekt AdriaClim „Climate change information, monitoring and management tools for adaptation strategies in Adriatic coastal areas" sufinancira se iz programa prekogranične suradnje Italija - Hrvatska 2014. - 2020. Opći cilj projekta je razviti i poboljšati postojeće sustave praćenja klimatskih promjena kroz poticanje razvoja strateških dokumenata i planova prilagodbe aktualnim promjenama. Aktivnosti u sklopu projekta AdriaClim usmjerene su na stvaranje kvalitetne baze različitih dionika koja će doprinijeti razvoju strateških dokumenata i planova prilagodbe aktualnim klimatskim promjenama.