Narodni trg tradicionalno je poprište predizbornih okupljanja i prikupljanja potpisa za kandidature. Ništa se nije promijenilo ni u 2021., osim nešto distanciranijeg druženja zbog epidemioloških mjera. Ipak, ne tolikog da se ne bi zagrlilo i zapjevalo, kao na štandu nezavisnih kandidata Enija Meštrovića i Ivice Žuvele. Meštrovićevu kandidaturu predstavljao je njegov alter ego, brat Ričard, koji je ponovio svoje teze o tome da će po dolasku na vlast krasti i svima davati. Bio je tu i njegov kompanjon Dragan, poznati i pod službenim imenom kao Marin Pijaca.

U kampanju je krenula i koalicija Srcem za Zadar sa svojim kandidatima Markom Vučetićem i Zlatkom Marasovićem, koji su osobno animirali građane na davanje potpisa. Na manjem štandu isto će pokušati stranka Za Zadar!, koju je osnovao liječnik Denis Bruketa. On nema pretenzija prema županijskoj listi, već će se kandidirati za gradonačelnika i Gradsko vijeće,

Na Forumu je Kristijan Kapović kao koordinator izbora na kojima ne može sudjelovati predstavio kandidate svoje nezavisne liste, udružene s HSLS-om, HNS-om i DSU-om. Kandidat za župana bit će Antonio Vučetić, a vjeru da može postati gradonačelnik Zadra ima 35-godišnji magistar agronomije Mario Skelin iz HNS-a.