U isto vrijeme dok Gradsko vijeće Grada Obrovca izglasava odluku o odlaganju miješanog komunalnog otpada na odlagalištu Kljakovača, prema kojoj će to moći svi po cijeni od 200 kuna za tonu, zadarski vijećnik Mosta Mladen Malta pitao je gradonačelnika Branka Dukića hoće li i Grad Zadar s njima sklopiti takav dogovor.

- Je li Grad na tragu dogovora s gradonačelnikom Obrovca oko odvoza zadarskog komunalnog otpada na odlagalište Kljakovača, što bi nam koliko-toliko smanjilo pritisak na odlagalište Diklo i možda bi se stekli uvjeti za saniranje, koje je trebalo biti gotovo još 2013. godine. Ako ste se dogovorili, hoće li, zbog udaljenosti 40 km od Dikla, poskupjeti usluge Čistoće i za koliko? Do poskupljenja je već došlo više puta, nekima i do 500 posto, i to bez promjene mjesta odlagališta i novih troškova!, istaknuo je Malta.

Dukić je potvrdio tu mogućnost.

- Korona je velikim dijelom napravila svoje po pitanju izvođenja radova pa tako i kada je u pitanju otpad. Nedavno smo posjetili gradilište CGO-a Biljane Donje. Diklo ide kraju i raspravljamo o modelima da se nešto dogodi pa tako i to. Ako Obrovac izglasa, vjerojatno ćemo i mi biti dio toga. Ali vidjet ćemo kako će oni izglasati. Cilj je zatvoriti Diklo i krenuti s odvozom u CGO. Smeće će vjerojatno poskupjeti, ali ne znam koliko.