Dječji vrtić Latica se seli u Centar Mocire, a Područni objekt Pčelica se vraća u okvire Dječjeg vrtića Radost od 1. svibnja, ističe se u izmjenama akata tih predškolskih ustanova koje će se naći na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća.

"Latica" je od svog osnutka do danas dva puta mijenjala adresu. Ovaj vrtić za djecu s posebnim potrebama s radom je započeo na adresi Kolovare 10, odakle je zbog neadekvatnih uvjeta preseljen u Ulicu Nikole Tesle, u prostorije "Pčelice" čiji su tada polaznici raspoređeni po ostalim vrtićima.

Te 2016. godine to je predstavljeno kao privremeno rješenje koje će trajati najkasnije do početka 2017. godine. Četiri godine nakon "Latica" će napokon dobiti treću sreću s adresom koja će odsada glasiti - Ulica Asje Pertičić 5 D.

- Novi prostor je u potpunosti prilagođen potrebama socijalizacije djece, korisnika usluga DV Latica, sa svim vrstama programa i mogućnostima koje se nude u kontekstu odgoja i obrazovanja djece s teškoćama u razvoju te je u potpunosti kapacitiran za programe integracije i inkluzije djecesa svim vrstama oštećenja i teškoćama u razvoju, navodi pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Mario Pešut.

Iz gradske uprave ranije su najavljivali kako će se nakon preseljenja "Latice" krenuti u rekonstrukciju prostora objekta "Pčelica", čime će se dobiti vrtić s dvostruko većim kapacitetom (8 skupina). Što je s tom najavom i kad će Pčelica ponovno upisivati polaznike, pitali smo pročelnika Upravnog odjela za odgoj i školstvo Josu Nekića.

- Još prije par mjeseci potpisali smo ugovor za sanaciju prostora Pčelice, a dosad su riješeni krov i fasada, a kada iseli Latica, uklonit ćemo pregrade i urediti unutarnji prostor kako bi sve vratili u prvobitno stanje. Za upise nećemo čekati jesen, već ćemo što prije primiti djecu djecu koja su ostala neupisana. Ovih dana bit će raspisana javna nabava za izvođača radova na rekonstrukciji, s procjenom vrijednosti od 6.8 milijuna kuna. Imamo projekt Višnjika 2, iznad postojećeg vrtića na katu, u koji će u trenutku kada počne rušenje preseliti djeca iz Pčelice. Naravo, to ne mora biti Višnjik, rasporedit ćemo djecu ovisno o potrebama roditelja, poručuje Nekić.