Čitateljica iz mjesta Radovin u Zadarskoj županiji javila se da bi nas izvijestila o masovnom trovanju životinja, priloživši uznemirujuće fotografije životinja koje su se otrovale u prethodna četiri dana. 

Tri psa su spašena, a uz životinje sa fotografija, otrovana su još dva psa i više mačaka. Skoro pa ni nema kuće iz koje nije uginula bar jedna životinja, informacije su sa terena.

- Već neko vrijeme pratimo peticiju protiv držanja životinja na lancu, skoro svi su podržali to. Živimo na selu gdje su životinje slobodne, umiljate, ne rade štetu. Sve su otrovane ispred vrata od svog dvorišta. Sve fotografije su iz zaseoka sela Radovina (Marasovići), svega 15-ak kuća, ne želim ni pomišljati kakva je situacija u ostatku sela, niti koliko su životinje patile, rekla je zabrinuta mještanka.

No, čini se da konkretne pomoći niotkuda.

- Zvali smo Udrugu za zaštitu životinja u Zagrebu, udrugu u našoj županiji, azil, veterinara koji nas je uputio na policiju, ona nas je uputila na komunalne redare. Oni su rekli da nam ne mogu pomoći i da zovemo policiju. Samo nas vrte u krug.

O kako se jakom otrovu radi, svjedoči i činjenica da je tornjak od 100 kilograma uginuo za pet minuta. Povratio je otrov i krv. Veterinar je stigao kasnije, ali mu svejedno nije bilo pomoći. 

- Imamo dosta domaćih životinja koje također mogu uzeti taj otrov, najveći problem je što ima dosta male djeca koja se igraju vani... Što bi bilo da ga djeca dodirnu? Ovo zaista prelazi sve granice ljudskosti i normale, zaključuje zabrinuta mještanka.