Policija je prekršajno prijavila organizatora i ostale sudionike druženja hrvatskih branitelja u Pakoštanima, među kojima je i umirovljeni general Ante Gotovina!

Podsjetimo, nakon što je jedan od okupljenih branitelja u nedjelju na svom Facebook profilu objavio fotografije i snimke s okupljanja, nadahnuti govor Gotovine ubrzo se proširio društvenim mrežama. No, kako je na snimci bilo vidljivo da se okupio veći broj osoba, u medijima se ubrzo otvorilo pitanje kršenja epidemioloških mjera, zbog čega je policija pokrenula istragu.

- Do sada izvršenim provjerama utvrđeno je kako se radi o privatnom okupljanju na kojem je suprotno Odluci Stožera civilne zaštite RH, sudjelovalo više od 10 osoba, a koje je održano u subotu 6. ožujka ove godine u Pakoštanima u prizemlju obiteljske kuće u vlasništvu 57-godišnjeg hrvatskog državljanina. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti 57-godišnjaku je jučer uručen prekršajni nalog zbog organiziranja okupljanja suprotno Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja. Također, utvrđen je identitet 10 osoba koji su sudjelovali na okupljanju, a koje imaju prijavljeno prebivalište na području Zadarske županije te će osobe biti prekršajno sankcionirano zbog prekršaja iz članka 47. st.2. točka 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, odgovorili su na medijske upite iz PU zadarske ne navodeći identitete prijavljenih.

Naglašavaju kako i dalje poduzimaju mjere i radnje u cilju utvrđivanja identiteta svih sudionika privatnog okupljanja.

- O svim do sada prikupljenim saznanjima izviješten je i Državni inspektorat, ističu iz PU zadarske.