U ponedjeljak, 1. ožujka u 9 sati počinje masovno cijepljenje stanovništva u ŠC Višnjik, objavio je Stožer Civilne zaštite Zadarske županije.

U ovoj fazi počinju se cijepiti osobe starije od 80 godina, osobe od 65 do 79 godina, te odrasle osobe visokog rizika, bolesnici od malignih neoplazmi, dijabetesa, akutnog infarkta miokarda itd. Na Višnjik mogu doći samo oni kojima su liječnici obiteljske medicine javili da imaju termin.

Punkt će biti otvoren od ponedjeljka do petka od 9 do 13 sati i od 15 do 19 sati, a prema potrebi i dostupnosti cjepiva radno vrijeme se može i mijenjati.

Na cijepljenje naručuju liječnici obiteljske medicine i svi termini za idući tjedan su popunjeni.

- Molimo sve one koji su naručeni za cijepljenje da dođu desetak minuta ranije kako se ne bi stvarale gužve na cjepilištu. 

Kako se doznaje, dnevno će se cijepiti 200 osoba, odnosno ukupno oko 2.000 u prvom i drugom tjednu. vrijeme nakon toga pacijenti upisivati ovisno o dinamici kojom će pristizati cjepivo. Svakog mjeseca ovim bi se tempom moglo cijepiti oko 6.000 osoba, čime bi se do ljeta postigla poželjna procijepljenost od 50 posto. Za sada pacijenti će se cijepiti Pfizerovim cjepivom.