Tridesetsedmogodišnji frizer iz zadarske okolice kažnjen je uvjetnom kaznom zatvora u trajanju od godine dana zbog provale u poslovnicu Tiska u Medulićevoj ulici 2015. godine. On je u noći pomoću cigle razbio staklo na ulaznim vratima i ušao u unutrašnjost prodavaonice, odakle je s police koja se nalazi iza prodajnog pulta uzeo tri mobitela marke Noa, a potom se udaljio u nepoznatom smjeru, čime se okoristio za iznos od 1.447,99 kuna.

Muškarac je u odgovoru na optužnicu priznao krivnju i pristao na postavljeni imovinsko-pravni zahtjev Tiska u iznosu od 1.447,99 kn. Objasnio je kako je u trenutku krađe bio pod utjecajem opijata, ne sjeća se kojih, da mu je žao i da neće više činiti kaznena djela.

S obzirom na priznanje i navod okrivljenika da je suglasan sa predloženom vrstom i mjerom kazne u optužnici, sud je izrekao kaznu zatvora u trajanju od jedne godine uz primjenu uvjetne osude tako da se izrečena kazna zatvora neće izvršiti ako okrivljenik u roku od četiri godine ne počini neko drugo kazneno djelo. Kako je okrivljenik nezaposlen, bez prihoda, a nema u vlasništvu nikakvih nekretnina kao ni pokretnina, sud ga je oslobodio obveze naknade troškova kaznenog postupka.