PU zadarska izvijestila je o dva slučaja krivotvorenja isprava i višestrukih prekršaja u prometu.

U ponedjeljak oko 23,50 sati u ulici Put vrela u Zadru, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su prilikom kontrole prometa zaustavili 31-godišnjaka koji je upravljao osobnim vozilom marke VW Passat na koje je prethodno postavio nepripadajuće registracijske oznake (DU). 

Utvrđeno je također kako 31-godišnjak upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, vozilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole.

Vozač je doveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje te je jučer uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Protiv njega se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi i kaznena prijava zbog krivotvorenje isprava.

Jučer nešto iza ponoći u Kašiću policijski službenici Policijske postaje Benkovac su prilikom kontrole prometa zatekli 28-godišnjaka, koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola 1,50 promila, a prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, dok je vozilo bez važećeg tehničkog pregleda i osiguranja.

Također je utvrđeno kako je prethodno na osobno vozilo marke Fiat postavio nepripadajuće registracijske oznake splitskog područja.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 28-godišnjaka se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krivotvorenja isprava, te je sankcioniran zbog više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.