Županijska skupština odobrila je Domu zdravlja prodaju zemljišta u Ninu, početne cijene 2,5 milijuna kuna.

Kako su na upit vijećnika pojasnili resorni pročelnik Nikica Miletić i dr. Melanija Ražov Radas, riječ je o sedam parcela u blizini zgrade, koja ostaje u vlasništvu Doma zdravlja, dok je jedna od obližnjih čestica u međuvremenu pretvorena u pristupni put. Nekretnine predstavljaju neizgrađeno građevinsko zemljište te nisu u funkciji. U Domu zdravlja vide ih kao dugotrajno neperspektivne za ostvarivanje osnovne javnozdravstvene djelatnosti ustanove. U obrazloženju odluke navodi se i kako će se novcima od prodaje financirati građevinski radovi na uređenju 12 ordinacija, šest pedijatrijskih i šest ginekoloških, u zgradi Poliklinike.

Zbog čega su onda dizali kredit od 5 milijuna kuna, pitali smo ravnateljicu Doma zdravlja Renatu Bek.

- Krećemo s radovima, a pitanje je kada će do prodaje i doći. Kredit nam je s odgodom, tako da kad prodamo nekretnine, iz tih ćemo sredstava vraćati kredit, rekla nam je Bek.

Podsjetimo kako je za posao uređenja "roh bau" prostora u Poklinici, u koji će preseliti ordinacije s trenutne lokacije u Ulici Ivana Mažuranića, odabrana ponuda drniške tvrtke "Kameni zid" u iznosu od 3.228.344 kuna (bez PDV-a).