Vijećnik Akcije mladih u Županijskoj skupštini Marko Pupić-Bakrač usprotivio se sazivanju sjednice u ponedjeljak putem Zoom platforme.

- U puno lošijim epidemiološkim uvjetima uz poštivanje epidemioloških mjera sjednica se održavala live, sjednice radnih tijela u pripremi ove sjednice se također održavaju uživo, županija radi normalno koliko sam primijetio, tamo čak niti ne nose maske na radnim mjestima. Samo nama se onemogućuje normalan rad. Što je razlog tome? Strah od zarazne bolesti? Prije bih rekao strah od suočenja. Nakon što mi je šest policajaca upalo u dom u 6 sati ujutro po Longinovoj lažnoj prijavi za prijetnju čekam naše suočenje ko zapeta puška, a on to izbjegava evo već po drugi put za redom, kaže Pupić-Bakrač.

Pupić-Bakrač vjeruje kako će i posljednja skupština u ovom sazivu, prije izbora, biti sazvana online kako se ne bi mogli sučeliti. U tom slučaju, priželjkuje da Longin bude kandidat HDZ-a za župana, kako bi se mogli sučeljavati u kampanji i još četiri godine u Županijskoj skupštini.