Započeli su radovi na rekonstrukciji raskrižja Ulice braće Miroslava i Janka Perice i Gaženičke ceste. Zbog lakšeg uključivanja u promet vozilima iz smjera luke Gaženica, to će nesemaforizirano raskrižje s tri kraka sada postati kružni tok.

Posao izgradnje novog zadarskog rotora je u rukama obrovačke Cestogradnje čija je ponuda u iznosu od 1.196.711 kuna izabrana kao najpovoljnija na natječaju Grada Zadra. Po broju radnika, koje je jučer na terenu snimio naš fotograf, vidljivo je kako je odabrani izvođač posao shvatio ozbiljno.

Projekt uključuje i rekonstrukciju nogostupa, koji će biti širok dva metra, uređenje zelenog pojasa te preoblikovanje autobusnog stajališta u Ulici braće Miroslava i Janka Perice.

Radovi će trajati sve do 10. svibnja, dokad će na snazi biti privremena regulacija prometa. Iz gradske uprave obavijestili su vozače kako će u prvoj fazi izvođenja radova promet biti moguć iz smjera zapada Ulicom Vlatka Mačeka i Braće Miroslava i Janka Perice samo prema luci Gaženica, dok će smjer kretanja vozila Biogradskom cestom od istoka prema zapadu (centar i luka Gaženica) biti zatvoren i moguć samo do poslovnih subjekata na Biogradskoj cesti, a prema centru grada promet se preusmjerava Ulicom Franka Lisice.

Promet iz luke Gaženica u smjeru zapada (centar) preusmjerit će se obilazno Gaženičkom cestom i Ulicom Bregdeti prema autobusnom kolodvoru, a za prolaz prema istoku i sjevernim predjelima grada iz luke Gaženica preporučuje se obilazni pravac na kružni tok i brzu cestu (DC424) te silazak na DC8 - Jadransku magistralu.
Dolazak do luke Gaženice, iz sjevernijih i istočnih predjela grada od raskrižja kod Intermoda, moguć je DC8-Jadranskom magistralom u smjeru Bibinja te ulazak na brzu cestu (DC424) do kružnog toka i luke Gaženice.

Pozivaju se svi sudionici u prometu da poštuju znakove privremene regulacije prometa, a za prolaz koriste obilazne pravce.