Grad Zadar danas je u sklopu projekta Tourism4All organizirao online radionicu „Pristupačni turizam i tržišni potencijali", kojoj je tema bila pristupačnost (dostupnost) turističkih i kulturnih sadržaja osobama s invaliditetom i osobama treće dobi. Radionicu vode Josip Milić, voditelj Odsjeka za pripremu i provedbu EU projekata, Ana Perica i Josip Milković iz Udruge slijepih Zadarske županije.

Grad Zadar partner je na projektu TOURISM4ALL financiranom kroz program Interreg Italija-Hrvatska. Cilj projekta je razvoj i promidžba prekogranične mreže pristupačnih turističkih destinacija te osmišljavanje zajedničkog pristupa i metodologije razvoja novih turističkih proizvoda fokusiranih na osobe s posebnim potrebama kao i na produženje turističke sezone.

Interes osoba s invaliditetom i osoba 65+ za putovanjima i turističkim sadržajima je u stalnom porastu te ovaj segment turističkog tržišta ima ogroman nedovoljno iskorišteni potencijal. Jedna od aktivnosti projekta Tourism4all je i edukacija djelatnika u turističkom i kulturnom o pristupačnom turizmu.