U trećem krugu dražbe prodano je zemljište nekadašnjeg građevinskog giganta Gortana u Murvici, za koje se nakon dvaju neuspješnih pokušaja tražilo svega 1,25 milijuna kuna. Šumu kod trgovačkog centra Metro kupio je poduzetnik Zvonko Anić, koji je za nju ponudio 1.397.815 kuna, te će se ona prenijeti u njegovo vlasništvo nakon što uplati preostalu kupovninu od 894.689 kuna.

Inače, zemljište površine 13.598 metara četvornih je u stečajnom postupku bilo procijenjeno na preko 5 milijuna kuna, ali nije bilo kupaca koji bi bili spremni izdvojiti toliki novac za ovaj teren. Vlasnik Duoprometa, koji već ima svoj pogon u Murvici, tako će metar četvorni platiti 100 kuna, što se čini dobrom investicijom za budućnost.

Nekretnina je bila opterećena razlučnim pravom u korist OTP banke, Porezne uprave, Mladena Ercega, Marije Mitrović Pehar i Marina Zekanovića, pa je jasno da se prodajom neće namiriti niti njihova potraživanja, a kamoli vjerovnici u ovom postupku. Predujam od pola milijuna kuna uplatila je i zagrebačka tvrtka Cresco, ali nije dala valjanu ponudu, pa će joj jamčevina biti vraćena.

Stečajna upraviteljica Iva Petanjek i dalje nastoji unovčiti preostalu imovinu. Nedavno su prodana četiri parkirna mjesta u zgradama na bivšem TIZ-u, a sav prihod od prodaje otići će na račun Porezne uprave, kao razlučnog vjerovnika.