Gradonačelnik Branko Dukić i zadarski nadbiskup Želimir Puljić napokon su se sastali kako bi se dogovorili oko upisa djece u buduću katoličku školu na području mjesnih odbora Bokanjac i Novi Bokanjac, gdje je nastala pobuna roditelja nakon što im je ravnatelj Roland Jelić poručio kako ta škola nije područna, odnosno njihovoj djeci ne mogu garantirati mjesto u školskim klupama.

Na naš upit iz gradske su uprave odgovorili priopćenjem za medije kojim su javnost izvijestili o zaključcima sa sastanka:

Nakon radnog sastanka s predsjednicima MO Bokanjac i Novi Bokanjac na kojemu su istaknuti upiti tamošnjih stanovnika oko rada buduće osnovne škole, gradonačelnik Branko Dukić sastao se sa zadarskim nadbiskupom Želimirom Puljićem.

Završetak radova na izgradnji Katoličke škole s pravom javnosti očekuje se u svibnju ove godine, a nakon čega slijedi tehnički pregled, izdavanje uporabne dozvole i nabava opreme. Po završetku gradnje planiran je rad škole u jednoj smjeni, imat će razredna odjeljenja od 1. do 8. razreda i moći će je u jednoj smjeni pohađati 200 učenika od 1. do 8. razreda. U razgovoru s nadbiskupom Puljićem prenesena je spremnost Nadbiskupije za organizaciju nastave i u dvije smjene, ako u budućnosti bude bilo potrebno. Kako bi se utvrdio broj učenika koji će pohađati novu školu, a koji trenutno nastavu pohađaju u OŠ Bartola Kašića, Grad kreće s anketiranjem roditelja.

Također, i dalje će nastaviti s radom postojeća područna škola koju će i dalje pohađati učenici od 1. do 4. razreda te će svako dijete s područja Bokanjca, ukoliko to želi, ići u školu na Bokanjcu - ili staru područnu ili novu.

O svemu ovome gradonačelnik je danas izvijestio i predsjednike spomenutih mjesnih odbora.

Temeljem sporazuma Vatikana i RH, škola će, kao nova odgojna i obrazovna vrijednost, biti dio mreže osnovnih škola Grada Zadra. Također, urbaniziran je i uređen do sada zapušten dio Novog Bokanjca, a područje Bokanjca dobiva i novu sportsku dvoranu, koja se kao i sve druge školske dvorane može koristiti za rekreaciju djece i mladeži kada se u njoj ne odvija nastava.