Da jučer poslijepodne kiša nije prestala, fotografije iz Petrčana oslikavale bi pravi potop.

Izvor nevolja Petrčanaca u zimskom periodu je potok koji se ne čisti i ne održava zašto su odgovorne Hrvatske vode. Potok, odnosno kanali kao prirodni put slijevanja voda uslijed kiše, zatrpali su i neodgovorni pojedinci. Voda se razlijeva svud po putu, a jučer je stigla do novog gradilišta. Za većih kiša, oborinske vode spusti se i do konobe u kućama koje su joj na putu.

Na taj dugogodišnji problem ukazala je Silvana Štokan, predsjednica Mjesnog odbora Petrčana koja je jučer uzela mobitel kako bi sve to snimila, ali i grablje u ruke.

Pozicija je poznata. Odvod oborinskih voda na plaži u Petrčanima. Opet ga je more zatrpalo, opet se stvara baruština. Koliko puta su predsjednica MO, kao i njezin prethodnik ukazivali komunalcima, kada se dođu radno prošetati kroz Petrčane, na taj problem. Rješenja nema.


View on YouTube

Hoće li aglomeracija riješiti komunalne probleme Petrčana s oborinskim vodama, za mještane tog prigradskog dijela Grada Zadra, za sad su to samo obećanja. Nadaju se kako bi ona mogla obuhvatiti i uređenje glavne ceste kojom se, kad je kiša, prema riječima Silvane Štokan, ne može gaziti od parkirališta put sela.