Općinsko državno odvjetništvo danas je, nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv županijskog vijećnika Marka Pupića Bakrača zbog prijetnje koju je, kažu u Odvjetništvu, uputio županu Božidarlu Longinu, kada je nakon što je nosio majicu s Longinovom glavom na psećem tijelu, na svom Facebook profilu napisao: "Političaru, dužnosniku, HDZ-ovcu sa psećim nadimkom sprema se kineski ražanj". Istovremeno, odbacilo je njegovu prijavu protiv župana Longina za lažno prijavljivanje.

- Optužnica je podignuta protiv hrvatskog državljanina (1968.) zbog počinjenog kaznenog djela protiv osobne slobode prijetnjom iz čl. 139. st. 3. u vezu st. 1. Kaznenog zakona.

Okrivljeniku se optužnicom stavlja na teret da je 8. listopada 2020. u Zadru, nakon što se u više navrata u javnosti pojavio s majicom na kojoj je bila otisnuta slika s tijelom psa i glavom oštećenika, s ciljem da uplaši i uznemiri oštećenika, na profilu jedne društvene mreže objavio sadržaj s prijetnjom oštećeniku što je kod oštećenika izazvalo osjećaj uznemirenosti i nelagode.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 25. siječnja 2021., odbacilo kaznenu prijavu 53-godišnjeg hrvatskog državljanina protiv 61-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela lažno prijavljivanje kaznenog djela iz čl. 304. st. 1. KZ-a. Nakon provedenog istraživanja utvrđeno je kako ne postoji osnovana sumnja da bi prijavljeni 61-godišnjak počinio kazneno djelo lažnog prijavljivanja kaznenog djela iz čl. 304. st. 1. KZ-a, navodi se u priopćenju.

Zbog upućene prijetnje Pupiću Bakraču je pretražena kuća te je u njoj pronađeno nepropisno čuvana zračna puška.