Hrvatska vatrogasna zajednica objavila je kako je prema obrađenim podacima do 22. siječnja na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa, koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, kumulativno sudjelovalo 9.792 vatrogasca s 2.552 vatrogasnih vozila.

Vatrogasne snage angažirane na području Sisačko-moslavačke županije su tijekom 22. siječnja 2021. godine nastavile s radom na intervencijama zbog uklanjanja posljedica potresa.

Ukupno su u ispomoći Sisačko-moslavačkoj županiji angažirani vatrogasci iz šest vatrogasnih zajednica županija te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik. Ukupno je bilo angažirano 122 vatrogasca s 51 vatrogasnim vozilom, a evidentirano je 185 vatrogasnih intervencija.

Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažirano je 26 vatrogasaca s 12 vozila s područja dvije županije i to VZŽ Krapinsko-zagorske i Karlovačke, Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik te domicilne snage DVD-a. Zabilježeno je 13 intervencija. Vatrogasna operativna zona Petrinja dana 22. siječnja bilježi jednu tehnički zahtjevniju intervenciju, a riječ je o uklanjanju zvonika s mjesne kapelice u mjestu Nebojan br. 49a koja je uspješno završena.