Nezadovoljstvo radom Županijske organizacije SDP-a došlo je do vrha stranke. Na online sjednici Glavnog odbora SDP-a, koja će se održati u subotu, glasat će se o raspuštanju tog stranačkog tijela na čelu s predsjednicom Renatom Sabljar-Dračevac.

Time je novo Predsjedništvo stranke dalo za pravo Gradskoj organizaciji, koja je već godinama u očitom sukobu sa Županijskom organizacijom s čijim se (ne)radom ne slažu. Raskol na gradskoj i županijskoj razini posebno je došao do izražaja kada su GO preuzele mlade snage. No, Sabljar-Dračevac ni ostatak zadarske oporbe ne gleda kao njezinog punopravnog člana, spočitavajući joj držanje kvoruma vladajućima u Županijskoj skupštini.

Nakon lošeg rezultata na parlamentarnim izborima, Županijska organizacija nastavila je "kuhati" svoj recept za neuspjeh u pripremama za lokalne izbore. Iako je prije četiri godine na razini županije dobila manje od 19% glasova, kao kandidatkinju za županicu ponovno su predstavili aktualnu saborsku zastupnicu Sabljar-Dračevac. Takvu odluku može poništiti povjerenik kojeg će stranka postaviti nakon raspuštanja Županijske organizacije.