Dom zdravlja Zadarske županije prodat će zemljište u Ninu površine 3.829 m2, kojemu je sudski vještak Oliver Jadrijeva procijenio vrijednost na 2,7 milijuna kuna, ili oko 94 eura po kvadratu. Kako se radi o vrijednosti većoj od milijun kuna, odobrenje mu mora dati Županijska skupština.

Riječ je o zemljištu na ulazu u gradsko središte, kod tamošnje ambulante. Ona će prema skici priloženoj u natječaju ostati u posjedu Doma zdravlja, ali će sve preostale parcele koje ga okružuju otići u privatno vlasništvo. Neće se prodavati odvojeno, već će se ponuditi po jedinstvenoj početnoj cijeni od 2.697.000 kuna. U katastru se parcele vode kao pašnjak, ali su u naravi neizgrađeno građevinsko zemljište. U prijedlogu odluke o prodaji navodi se kako one nisu u funkciji i dugotrajno su neperspektivne, te kao takve nisu nužne za ostvarivanje osnovne javnozdravstvene djelatnosti ustanove.

Iznos postignut njihovom prodajom sukladno upotrijebio bi se za financiranje građevinskih radova u svrhu osiguranja prostornih uvjeta za obavljanje djelatnosti u šest ordinacija pedijatrije i šest ordinacija ginekologije u zgradi Poliklinike OB Zadar, a ako iznos bude dovoljan njime bi se zatvorilo i kreditno zaduženje kod Erste&Steiermärkische banke.

Nakon odobrenja Županijske skupštine ravnateljica Doma zdravlja Renata Bek pokrenut će postupak prodaje nekretnina i potpisati kupoprodajni ugovor.